logo dijkgraaf advocaten

Rechtshulp

Bijstand in de procedure

Als u in een procedure met het College van Bestuur of de examencommissie verwikkeld bent, heeft u het recht zich door een gemachtigde, gespecialiseerd op het terrein van het onderwijsrecht, te laten bijstaan. Advocatenkantoor Dijkgraaf kan u adviseren over uw rechtspositie en heeft de nodige ervaring met het procederen bij de geschillenadviescommissie, het CBE, het CBHO of de civiele rechter. Indien u zich afvraagt of ons kantoor iets voor u kan betekenen, neem dan telefonisch contact met ons op of reageer via het formulier op deze website.

De kosten van rechtsbijstand

Aan het inschakelen van rechtshulp zijn kosten verbonden. Die kosten kunnen vaak beperkt blijven, omdat de meeste studenten in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Aan de rechtzoekende kan een ‘toevoeging’ worden verleend, wat betekent dat een deel van de kosten van de advocaat door de Raad voor Rechtsbijstand wordt betaald. In dat geval is slechts een eigen bijdrage verschuldigd.

Voor meer informatie over de toevoeging en de daaraan verbonden voorwaarden verwijzen wij u naar de website van de Raad voor Rechtsbijstand. Wilt u meer informatie over de kosten, neem dan contact met ons op.